Lasagne met zalm

Een lasagne met zalm is weer eens iets anders dan met gehakt. Deze variant zit ook nog eens vol met groente!

Ingrediënten 

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix (of snijd zelf 400 gram verschillende soorten groente in kleine blokjes) 
  • 1 blik tomatenblokjes á 400 gram 
  • 1 klein blikje zalm á 170 gram, uitgelekt
  • 2 eetlepels gedroogde kruiden (bijvoorbeeld peterselie, basilicum en oregano) 
  • 6 volkoren lasagnebladen 
  • 80 gram geraspte 30+ kaas 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en roerbak de groente hierin ca. 5 minuten op hoog vuur. 
  3. Voeg de tomatenblokjes, zalm en kruiden toe en verwarm het geheel nog 5 minuten. 
  4. Gebruik de rest van de olijfolie om een kleine ovenschaal in te vetten. Verdeel hierin de saus en de lasagnebladen. Begin en eindig met een laagje saus. 

Verdeel de geraspte kaas erover en zet de lasagne 30 minuten in de oven.