Kip Cacciatore met tagliatelle

Deze Italiaanse klassieker van kip met tomaten, champignons, kruiden en pasta is eenvoudig te bereiden. Zeer geschikt om je restjes groenten op te maken.

Ingrediënten 

  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 kippenborstfilets
  • 1 kleine rode ui, gehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngestampt
  • 100 gram champignons, gesneden
  • ½ eetlepel gehakte verse rozemarijn of theelepel gedroogde 
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 200 gram stukjes tomaat uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ eetlepel rode wijnazijn
  • 100 gram tagliatelle, bij voorkeur volkoren
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Braad de kip aan elke zijde licht aan gedurende 4 minuten. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.
  2. Bak de ui in dezelfde pan tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut.
  3. Voeg daarna de champignons toe en bak deze tot al het vocht verdampt is (5-6 minuten). Roer vaak.
  4. Meng het geheel met de rozemarijn en de helft van de peterselie. Voeg daarna de tomaten, tomatenpuree en azijn toe.
  5. Leg de kip weer terug in de pan. Zet het vuur lager zodra de saus begint te borrelen en doe het deksel half op de pan. Laat het circa 15 minuten sudderen. 
  6. Kook ondertussen de pasta in een grote pan tot deze beetgaar is.
  7. Bak de kip totdat deze goed gaar is en de saus helder wordt. Maal er wat zwarte peper overheen.
  8. Giet de pasta af, verdeel deze over twee borden en leg de kip met de saus erop. Versier met de overgebleven peterselie en serveer.