Thaise curry met kip en aubergine

De smaakmakers citroengras en kokosmelk geven een heerlijke smaak. Wist je dat de onderste delen van de citroengrasstengels de meeste smaak hebben?

Ingrediënten

  • 1 stengel citroengras
  • 1 groene peper
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 cm verse gember, geschild
  • verse koriander naar smaak
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel sojasaus, zoutarm
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 ml kokosmelk, verlaagd in vet
  • 400 gram kipfilet
  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 2 aubergines
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram baby maïs
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel maïzena

Bereidingswijze
1. Snijd 1 cm van de onderkant van de citroengras eraf, verwijder het buitenste blad en snijd in kleine stukjes. Maal vervolgens fijn in een stamper of vijzel. Was de groene peper, verwijder de zaadlijst en snijd klein. Pel en snipper de sjalotjes. Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de verse gember klein.
2. Doe het citroengras in een keukenmachine en voeg de groene peper, sjalot, knoflook, gember, koriander, limoensap en sojasaus toe. Blend totdat er een currypasta ontstaat.
3. Verhit zonnebloemolie in een pan op een hoog vuur. Voeg de currypasta toe en verhit 1 minuut, blijf roeren. Giet de kokosmelk erbij en los de currypasta in de kokosmelk op.
4. Breng de kokosmelk aan de kook. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kip toe aan de pan. Zet vervolgens het vuur lager zodat de melk zachtjes kookt en laat 8 minuten koken.
5. Breng intussen water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 8 minuten gaar en giet vervolgens het water af.
6. Was de aubergines en snijd in blokjes. Maak de peultjes schoon. Halveer de baby maïs in de lengte. Was de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd klein. Voeg de groenten toe aan de curry en laat 5 minuten sudderen, totdat de groenten gaar zijn. Los de maïzena op met een eetlepel water, voeg toe aan de pan en laat de saus indikken.
7. Serveer de Thaise curry met de volkoren basmatirijst.