Sushi bowl met zalm en avocado

Bent u een liefhebber van sushi? Dan zal deze sushi bowl bij u ook in de smaak vallen! De sushi bowl heeft een heerlijke frisse smaak door de bloedsinaasappel. Dit is een variant op de bekende oranje sinaasappel.

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren basmatirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1 bloemkool
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 4 verse zalmfilets
  • 2 avocado’s
  • 4 radijsjes
  • 1 bloedsinaasappel
  • 20 gram gedroogd zeewier
  • 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook in 8 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Verdeel de rijstazijn over de lauwwarme rijst. Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng water aan de kook voor de bloemkool en kook in 8 minuten gaar. Giet vervolgens het water af. Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee. Giet daarna het water af. 
3. Snijd de zalm in kleine blokjes. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Schil de bloedsinaasappel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd het gedroogde zeewier in kleinere stukken.
4. Verdeel alle ingrediënten mooi in een kom en garneer met de sojasaus.