Rosbief met een bloemkool-mierikswortelkorst

Rosbief blijft ook garen tijdens het rusten. Dus zelfs wanneer het vlees er een beetje roze uitziet als je het uit de oven haalt, zal het tegen de tijd dat je het serveert perfect zijn gegaard.

Ingrediënten

  • 2 grote bloemkolen (ca. 500 gram per stuk), in roosjes gesneden
  • 3 eetlepels mieriks- wortelsaus
  • klein handje peterselie
  • 600 gram rosbief
  • 1 kilo aardappels, in vieren gesneden
  • 2 preien, grof gehakt
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe 150 gram bloemkool in een keukenmachine en meng dit met 1 eetlepel mierikswortelsaus, een klein handjevol peterselie en zwarte peper naar smaak.
3. Verdeel het bloemkoolmengsel over de rosbief in een gelijkmatige laag. Leg het vlees vervolgens met de korst naar boven in een braadslee (heb je geen braadslee? Gebruik dan een ovenschaal). Braad vervolgens 25-35 minuten in de voorverwarmde oven (25 minuten voor rare, 30 voormedium, 35 minuten voor well done). Haal daarna uit de oven. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees warm blijft. Laat 20 minuten rusten.
4. Doe ondertussen de overige bloemkoolroosjes, de gesneden aardappels en de grof gehakte prei in een ovenschaal en verdeel de zonnebloemolie eroverheen.
5. Zet de groenten en aardappels in de voorverwarmde oven nadat je het vlees uit de oven hebt gehaald en bak voor 20 minuten.
6. Snijd de rosbief in dunne plakjes en serveer samen met de groenten en aardappels en de resterende mierikswortelsaus.


Ons advies voor rood vlees is om hier wekelijks maximaal tussen de 350 en 500 gram van te eten. Dit is ongeveer hetzelfde als drie porties. Lees meer over onze aanbeveling over vlees.