Roergebakken pangasius met sperziebonen

Pangasius is een vis met een neutrale smaak en kun je makkelijk combineren met andere ingrediënten.

Ingrediënten 

  • 500 gram pangasius (of kabeljauw)
  • 250 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 300 gram winterwortel, in blokjes gesneden
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 200 ml gekruide tomatensaus 
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. 
  2. Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
  3. Snijd de pangasiusfilet in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel. 
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 1-2 minuten. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin.
  5. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Laat het gerecht nog even op laag vuur staan.