Mango kip

Dit Aziatische recept is makkelijk om te maken en gezond! De mango geeft het gerecht een heerlijke zoete en frisse smaak.

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet (zonder vel), in stukjes gesneden
  • 1 mango, geschild en in blokjes gesneden 
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel sesamolie
  • 0,5 theelepel maïzena, opgelost in water

Bereidingswijze

1. Marineer de stukjes kip met de olijfolie en sesamolie, dek af en laat 30 minuten in de koelkast intrekken. 
2. Bak de kip in een wok gaar en doe het vervolgens in een schaal.
3. Roerbak de ui, groene en rode paprika in dezelfde wok (met een beetje olie) ongeveer 3 minuten. Voeg hierna de kip toe en roerbak dit nog eens 3 minuten.
4. Voeg de maïzena toe en laat het 2 minuten koken.
5. Voeg de stukjes mango toe en roerbak het geheel 1 minuut. Serveer het vervolgens en geniet!