Kipburger met tzatziki

Deze burger, op basis van kipgehakt, is heerlijk met de tzatziki en frisse salade!

Ingrediënten voor de burgers
1/2 limoen, rasp
2 teentjes knoflook
1 ei
400 gram kipgehakt
50 gram volkoren broodkruimels
200 gram spinazie
30 gram feta
1/2 theelepel gedroogde oregano
4 volkorenbroodjes
zwarte peper naar smaak

Ingrediënten voor de salade
1 krop ijsbergsla
1 komkommer
60 gram feta
2 eetlepels olijfolie extra vierge

Ingrediënten voor de tzatziki
6 cm komkommer
1/2 limoen, sap
3 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
verse munt naar smaak

Bereidingswijze
1. Tzatziki: was de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Gebruik keukenpapier om het vocht uit de komkommer te knijpen (knijp zacht). Pers het sap van de limoen uit. Doe de komkommer in een kom en voeg het limoensap, de yoghurt en verse munt toe. Meng door elkaar, dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
2. Burgers: rasp de schil van de limoen. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe de limoenrasp in een ruime kom en voeg de knoflook toe. Splits het ei. Voeg het eiwit, kipgehakt en broodkruimels toe aan de kom en prak het geheel met een vork. Was de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Doe de spinazie, feta, oregano en zwarte peper erbij en meng opnieuw met een vork zodat het een geheel wordt.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het kipgehaktmengsel in 4 gelijke ballen en vorm hamburgers ervan. Leg de burgers op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de burgers gaar zijn.
4. Salade: was de ijsbergsla, snijd klein en laat uitlekken. Was de komkommer en
snijd in kleine blokjes. Doe de sla en komkommer in een kom. Snijd de feta in blokjes. Voeg de feta en olijfolie extra vierge toe en hussel om.
5. Serveer de burger op een volkorenbroodje.