Gegrilde zalm en courgette

Vis bevat van nature eiwit en vet, twee stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. De visvetzuren (omega-3 vetzuren) zijn voordelig voor onze gezondheid. Zalm behoort tot de vette vissoorten.

Ingrediënten 

  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2/3 van een basilicumplantje
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van ½ stuk citroen
  • Olijfolie
  • 4 stukken zalm
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk courgette
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de pesto: Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Rasp de Parmezaanse kaas en pluk de blaadjes van de basilicum. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe de kaas, basilicum en knoflook in hoge maatbeker of de kom van je keukenmachine. Voeg de helft van de geroosterde pijnboompitten toe. Voeg ook het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie eraan toe. Pureer alles met staafmixer of in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat water toe als de massa te dik is en breng het op smaak met wat peper en zout.
  2. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie aan een zijde in met een dun laagje olijfolie.
  3. Leg de zalm hierop en besmeer de bovenzijde rijkelijk in met de pesto en verdeel de rest van de pijnboompitten erop. 
  4. Was de cherrytomaatjes en courgette. Snijd de tomaatjes doormidden en de courgette in stukken en leg deze bij de zalm. 
  5. Vouw het pakketje losjes om de zalm en maak de bovenzijde en zijkanten goed dicht en leg op de barbecue (op de barbecue is de bereidingstijd, afhankelijk van de temperatuur, ongeveer 15 min).