Garnalencocktail met zelfgemaakte saus

Deze garnalencocktail is een ideaal voorafje!

Ingrediënten voor de saus

  • 2 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel citroensap
  • gemalen cayennepeper naar smaak

Ingrediënten voor de garnalencocktail

  • 320 gram gemengde salade
  • 240 gram gekookte garnalen
  • 4 citroenpartjes
  • 12 takjes verse dille
  • 12 komkommer balletjes (gebruik hiervoor een meloenboller)

Bereidingswijze
1. Doe de yoghurt mayonaise, ketchup en citroensap in een kommetje en meng goed door elkaar tot een smeuïge saus. Breng op smaak met gemalen cayennepeper.
2. Leg eerst de slabladeren in een glas of op een bord.
3. Voeg de gekookte garnalen toe. Garneer met een citroenpartje, de verse dille en komkommerballetjes.
4. Lepel de zelfgemaakte saus over de garnalencocktail en serveer eventueel met volkorenbrood.