Courgette en paprika ratatouille met witvis

Ratatouille is een smaakvol stoofgerecht met verschillende soorten groenten en verse kruiden. De kruiden in het recept geven een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • ​2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram tomaten in blik
  • 320 gram sperziebonen
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 600 gram witvisfilet
  • 500 gram aardappels
  • verse basilicum naar smaak
  • zwarte peper naarsmaak 

Bereidingswijze
1. Zet de oven op de grillstand en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de courgette en snijd in plakjes. Verdeel over de bakplaat en bak 6-8 minuten onder een medium grill, totdat ze lichtbruin zijn gekleurd. Draai halverwege om. Haal vervolgens uit de oven en zet opzij voor later.
2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
3. Verhit zonnebloemolie in een steelpan op een middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika, tomaten in blik en oregano toe en roer door. Laat 3 minuten pruttelen totdat de groenten zachter worden. Haal vervolgens van het vuur, voeg de basilicum toe en dek af met aluminiumfolie tot gebruik.
4. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verpak de witvisfilet in aluminiumfolie, voeg een klein beetje water toe en vouw dicht. Leg op de bakplaat en gaar de vis in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Breng water aan de kook voor de aardappels en sperziebonen (gebruik 1 grote pan of 2 kleinere pannen). Schil de aardappels en snijd in plakjes. Was de sperziebonen en verwijder de uiteindes. Kook de aardappels in circa 12 minuten gaar en de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
6. Verhit de ratatouille eventueel opnieuw. Serveer met de gegrilde courgette, vis, sperziebonen en aardappels. Breng op smaak met zwarte peper.