Winterse soep van pompoen, wortel en rode linzen

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • een halve pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 500 ml gekookt water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 30 gram gedroogde rode linzen, afgespoeld
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • handje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
  2. Voeg de wortel en pompoen toe en roerbak deze 2 tot 3 minuten.
  3. Voeg het water, het bouillonblokje en de linzen toe. Breng op smaak met peper en roer goed door.
  4. Breng de soep aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes doorkoken, tot de groente en de linzen zacht zijn.
  5. Laat de soep eerst wat afkoelen en mix de soep dan in een blender tot het een gelijkmatig geheel is. 
  6. Serveer de soep in een kom en strooi er wat verse peterselie overheen.