Winterse paprika-pompoensoep

Benodigdheden

  • 1 eetlepel olijfolie
  • het witte deel van 1 middelgrote prei, in stukjes gesneden
  • 1 grote rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote muskaatpompoen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • 750 ml magere, zoutarme kippenbouillon
  • 50 ml sinaasappelsap
  • verse peper naar smaak
  • handjevol pompoenpitjes, gemalen
  • paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de prei op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten tot deze glazig wordt.
  2. Voeg de paprika en pompoen toe en roer goed om. Zet het vuur zacht, doe een deksel op de pan en bak de groente zachtjes gedurende 10 minuten.
  3. Zet het vuur weer hoog, voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en bak eventjes mee.
  4. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan weer laag, doe de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  5. Bak ondertussen de pompoenzaadjes in een droge pan op middelhoog vuur. Pan aldoor schudden. Bak de zaadjes totdat ze goudkleurig worden. Maal ze dan fijn.
  6. Laat de soep even afkoelen en doe hem dan in een blender. Pureer tot er een glad geheel ontstaat. Voeg het sinaasappelsap toe en peper naar smaak.
  7. Serveer de soep in kommen en garneer met gemalen pompoenzaadjes en eventueel wat paprikapoeder.