Verse tomatensoep

Deze soep is makkelijk te maken. De tomaten voorzien in een flinke dosis lycopeen. Deze antioxidant heeft een beschermende werking tegen kanker.

Benodigdheden

  • 1 theelepel olijfolie of sesamolie
  • 1 blik gesneden tomaten (400 g)
  • 1 kleine ui, geschild en fijn gesneden
  • 10 druppels Worcestershire saus (of meer naar eigen smaak)
  • vers gemalen peper
  • gedroogde kruiden
  • handvol verse basilicumblaadjes, gewassen en gesneden

Bereidingswijze

  1. Neem een pan met een anti-aanbaklaag en verhit de olie en bak de uien kort. 
  2. Voeg de tomaten inclusief het sap uit het blik toe. Roer het 5 minuten zachtjes door op middelhoog vuur. 
  3. Breng de soep op smaak met een paar druppels Worcestershire saus, een beetje vers gemalen peper, de gedroogde kruiden en de helft van de verse basilicumblaadjes. 
  4. Serveer de soep in een soepkom en garneer nog met wat basilicum.

Serveer met volkorenbrood of crackers.