Vegetarische erwtensoep

Een maaltijdsoep is een goed alternatief voor de standaard avondmaaltijd van aardappel, groente en vlees.

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram prei, in ringetjes gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 kleine knolselderij, in plakjes gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels verse selderij, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
  • Optioneel: 1 vegetarische rookworst (100 gram), in plakjes gesneden
  • Kerriepoeder naar smaak

Bereiding

  1. Kook de spliterwten in de groentebouillon en 1 liter extra water.
  2. Voeg na ongeveer 30 minuten de overige groente en aardappelen toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes meekoken totdat de groenten gaar zijn.
  3. Voeg als laatst de verse selderij, peterselie en eventueel de vegetarische rookworst toe en laat kort meekoken.
  4. Breng de soep op smaak met kerriepoeder. Serveer de soep met wat volkoren- of roggebrood.