Vegetarische erwtensoep

Een maaltijdsoep is een goed alternatief voor de standaard avondmaaltijd van aardappel, groente en vlees.

Door verse groenten aan de soep toe te voegen, maak je deze soep ook nog eens heel gezond.

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten
  • 1 liter kruiden- of groentebouillon
  • 1 kleine knolselderij, in plakjes gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 500 gram prei, in ringetjes gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels verse selderij, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogd)
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Optioneel: 1 vegetarische rookworst (100 gram), in plakjes gesneden

Bereiding

  1. Kook de spliterwten in de groentebouillon en 1 liter extra water.
  2. Voeg na ongeveer 30 minuten de overige groente en de aardappelen toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes meekoken tot de groente gaar is.
  3. Haal de soep van het vuur en laat een beetje afkoelen. Pureer de soep tot een glad geheel.

Verwarm het gepureerde mengsel onder goed roeren. Voeg als laatst de selderij, peterselie en eventueel de rookworst toe en laat kort meekoken. Breng de soep op smaak met kerriepoeder.