Stevige bonensoep

Benodigdheden

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, fijn gesneden
  • 225 gram verse bonen of bonen uit de diepvries, ontveld
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel verse munt, gesneden en een aantal bladeren als garnering
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels magere yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan bak de uien totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de bonen en de groentebouillon toe en laat het 15-20 minuten pruttelen.
  3. Voeg de gesneden munt en zwarte peper toe.
  4. Gooi het grootste deel van het mengsel in een blender, laat nog een paar bonen in de pan.
  5. Mix het gerecht totdat het zacht is.
  6. Giet het mengsel terug in de pan, warm het vervolgens weer op en giet de yoghurt erbij voordat u het opdient.
  7. Garneer met muntbladeren en serveer met twee sneetjes volkorenbrood.