Knapperige groentesoep

Soep is makkelijk en voedzaam. Eet soep als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht of als tussendoortje. Verwerk in de soep verschillende groenten voor extra veel goede vitaminen en mineralen.

Benodigdheden

  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 gewassen en in ringen gesneden preien
  • 1 grote in blokjes gesneden aardappel
  • 2 grote wortelen in schijven gesneden
  • 50 gram parelgerst
  • 1 groentebouillon blokje, opgelost in 3⁄4 liter water
  • 2 theelepels gedroogde gemengde kruiden
  • 75 gram uitgelekte maïs
  • 75 gram erwten
  • verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote sauspan. Voeg de uien, knoflook en prei toe en laat het op een laag vuur 5 minuten stomen, zonder dat het bruin wordt. 
  2. Voeg de aardappelen, wortelen, parelgerst, bouillon en kruiden toe en sudder het 20 minuten.
  3. Voeg maïs en erwten toe en kook het nog 10 minuten door. Serveer heet met de peterselie als versiering.