Kippensoep met noedels

Benodigdheden

  • 600 ml zoutarme kippenbouillon
  • 100 gram noedels, bij voorkeur volkoren
  • stukje gemberwortel (2,5 cm), geschild en geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels maïs
  • 4 champignons, in dunne plakjes gesneden
  • 1 lenteui, gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 100 gram gekookte kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels, gember, knoflook, maïs, champignons, de helft van de lenteui en de sojasaus in de bouillon gedurende 3-4 minuten tot de noedels zacht zijn.
  2. Voeg de kip toe en verwarm deze tot de kip echt heet is.
  3. Schep in twee soepkommen. Strooi de verse koriander en de rest van de lenteui over de soep.