Japanse noedelsoep

De gember, knoflook en lente-ui geven deze noedelsoep een heerlijke smaak. Een ideaal recept om overgebleven kip mee op te maken.

Ingrediënten

  • 600 ml kippenbouillon, verlaagd in zoutgehalte
  • 60 gram volkoren noedels (ongeveer 1 nest)
  • 2,5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels mais, uit blik
  • 4 middelgrote champignons, afgeveegd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 theelepel sojasaus, verlaagd in zoutgehalte
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes gesneden
  • 100 gram gekookte kipfilet, kleingesneden
  • Handvol verse koriander, gehakt 

Bereidingswijze
1. Giet de kippenbouillon in een ruime soeppan. Voeg de volkoren noedels, gember, knoflook, mais, champignons, sojasaus en de helft van de lente-ui toe. 
2. Laat 3-5 minuten sudderen totdat de noedels zacht zijn. Voeg vervolgens de gekookte kip toe en verhit goed.
3. Verdeel de soep in mooie borden of kommen en zorg ervoor dat de noedels gelijkmatig worden verdeeld.
4. Strooi de gehakte koriander en de resterende lente-ui erover en serveer.