Erwtensoep anders

Een lichte variant van een oude favoriet. Lekker met roggebrood!

Benodigdheden

  • 250 g spliterwten
  • 1½ liter water
  • 1 kleine knolselderij, in dobbelsteentjes
  • 1 winterwortel, in schijfjes
  • 1 aardappel, in dobbelsteentjes
  • 1 kleine prei, fijngesneden in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 handvol gesneden bladselderij
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 300 g kipfilet
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Was de spliterwten en spoel ze in een vergiet af. Breng ze in het water aan de kook en kook in ruim 30 minuten gaar.
  2. Voeg de wortel, aardappel en knolselderij, samen met de bouillontabletten, aan de spliterwten toe. Voeg de hele kipfilet toe.
  3. Even doorroeren en 10 minuten zachtjes laten koken. Voeg ui en prei toe en laat het geheel nog 20 minuten sudderen, af en toe roeren.
  4. Haal de kipfilet uit de pan, snijd hem in stukjes en doe terug in de pan. Breng de soep op smaak met wat versgemalen peper en de bladselderij.