Winterse salade met champignons

Benodigdheden

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie
  • 300 gram gesneden andijvie
  • 400 gram champignons
  • 3 grote knoflooktenen, geperst
  • 1 ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 sjalotje, gesnipperd

Bereidingswijze

  1. Kluts het citroensap, de azijn en de peper door elkaar in een kommetje. Roer dan de olie erdoor en zet de dressing weg.
  2. Verhit een droge koekenpan. Doe de champignons in de pan en bak deze ongeveer 4 minuten onder af en toe roeren, totdat ze er vochtig uitzien.
  3. Voeg dan de knoflook en tijm toe en bak deze mee tot de champignons beetgaar zijn, gedurende 1 a 2 minuten. Roer het gesnipperde sjalotje erdoor en zet het vuur uit.
  4. Meng in een kom de spinazie met de andijvie. Giet de dressing erover en meng hem door de groentebladeren.
  5. Verdeel de groente over de borden. Verdeel de warme champignons gelijkmatig over de groente.