Spinaziesalade met aardbeien en amandelen

Ideale salade voor tijdens een warme voorjaars- en zomerdag.

Ingrediënten:

  • 700 gram aardbeien
  • kruidendressing (zie hieronder)
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 600 gram spinazie
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen

Ingrediënten kruidendressing:

  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • snufje zeezout
  • 5 eetlepels koolzaadolie
  • 3 eetlepels gehakte basilicum
  • 3 eetlepels gehakte bieslook

Bereidingswijze

Dressing:

  1. Meng de honing, azijn en zout in een kom. 
  2. Roer vervolgens de koolzaadolie rustig met een garde door de inhoud van de kom. 
  3. Voeg als laatste de gehakte basilicum en bieslook toe.

Salade:

  1. Haal het groen van de aardbeien en snijd in helften.
  2. Meng de aardbeien met de dressing, munt en spinazie voorzichtig in een grote kom. 
  3. Strooi de amandelen over de salade.

Tip: Je kunt zelf bepalen hoeveel dressing je gebruikt. 


Bewaaradvies: bewaar de salade maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Door de dressing vergaat de spinazie snel.