Salade van verse tuinbonen, couscous en rucola

Benodigdheden

  • 150 gram gedopte jonge tuinbonen
  • paar blaadjes verse munt, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 100 gram rucola (of gemengde sla indien gewenst)
  • 100 gram gare couscous (bereid met water of bouillon met weinig zou, zonder olie/boter)
  • 4 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd (optioneel)
  • 20 gram feta in blokjes
  • klein bosje gehakte koriander

Bereidingswijze

  1. Kook de tuinbonen gedurende 2 minuten. Giet af, spoel ze af met koud water en giet weer af.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de balsamico azijn, de suiker en de munt.
  3. Meng de slablaadjes met de couscous en verdeel over twee borden. Verdeel de tuinbonen ervoer en besprenkel met de dressing.
  4. Garneer met de olijven, feta en koriander.