Griekse salade

Lekkere frisse salade met feta en ui.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 1/3 komkommer
  • zout, peper
  • 1 ui
  • verse bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram magere feta

Bereidingswijze

  1. Halveer de tomaten en hol ze uit.
  2. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Schraap er met een lepeltje de pitjes en zaadlijsten uit.
  3. Bestrooi de tomaten en komkommer aan de binnenkant met een beetje zout en zet de helften op hun kop en laat circa 15 minuten uitlekken.
  4. Pel intussen de ui en snipper deze fijn.
  5. Hak een deel van de bieslook fijn.
  6. Snijd de uitgelekte tomaat en komkommer in kleine blokjes.
  7. Meng in een kom de ui met komkommer, tomaat en bieslook.
  8. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  9. Laat de salade ongeveer 1 uur gekoeld staan.
  10. Halveer de feta. Snijd ieder stuk overlangs in twee platte stukken. Leg de feta in een ovenvaste schaal of bord 4 minuten onder de grill, zodat de feta bruin wordt.
  11. Verdeel de salade over twee borden. Leg de feta erop, garneer met een paar lange sprieten bieslook en serveer direct.