Frisse Mangosalade

Benodigdheden

  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel sambal
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 komkommer, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rijpe mango
  • 8 bladeren rode krulsla
  • handje muntbladeren
  • 30 gram gehakte pinda’s

Bereidingswijze

  1. Meng het limoen- en sinaasappelsap in een kom met de suiker, sambal en zwarte peper. Voeg de komkommer en paprika toe.
  2. Schil de mango en snijd er aan beide kanten van de pit een zo groot mogelijk stuk af (het vruchtvlees dat aan de pit blijft zitten is voor de kok). Snijd de mangohelften in repen en doe de mango in de kom. 
  3. Meng de salade met een vork en laat deze 20 minuten staan, zodat de smaak van de dressing goed wordt opgenomen door de ingrediënten. 
  4. Verdeel de slabladeren over 4 borden. Schep op elk bord een kwart van de salade en strooi hier de muntbladeren en de pinda’s over.