Couscoussalade met gegrilde groente

Door couscous te combineren met verschillende soorten groenten maak je makkelijk een gezonde salade.

Ingrediënten 

  • 1 wortel, in blokjes gesneden 
  • 100 gram pompoen, in blokjes gesneden 
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode biet, in blokjes gesneden 
  • 1 rode ui, grofgesneden 
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • Versgemalen peper naar smaak 
  • 150 gram couscous* 
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

* In plaats van couscous kun je ook bulgur of quinoa gebruiken. 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de gesneden groenten en knoflook in een kom met de olijfolie en wat peper. 
  3. Spreid de groente uit over een bakplaat en zet deze 40 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om. 
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (als de groente bijna klaar is).
  5. Meng de groente met de couscous en strooi de peterselie erover. 
  6. Serveer de salade lauwwarm.