Caesar maaltijdsalade

De caesarsalade is een echte klassieker. Je kunt deze salade prima van tevoren maken en meenemen als lunch.

Ingrediënten 

  • ½ eetlepel olijfolie 
  • 100 gram kip, in reepjes gesneden
  • 400 gram krieltjes 
  • 200 gram ijsbergsla, in reepjes gesneden 
  • ½ komkommer, in blokjes gesneden 
  • 2 tomaten, in partjes gesneden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie 
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 hardgekookte eieren, in partjes 
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaasschilfers 

Bereidingswijze 

  1. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip in ca. 10 minuten gaar, Laat afkoelen. 
  2. Kook de krieltjes met schil in ca. 10 minuten gaar. Laat afkoelen. 
  3. Meng de groente met de kip en de krieltjes in een grote saladekom. 
  4. Doe de extra vierge olijfolie, het citroensap en de mosterd in een kommetje en klop dit tot een dressing. Giet de dressing over de salade. 
  5. Verdeel de salade over twee borden. Leg op elk bord een gekookt ei en strooi de Parmezaanse kaas erover.