Bonensalade met sinaasappel

Benodigdheden

  • 1 sinaasappel
  • 400 gram kidneybonen of zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 1 gele paprika, fijngesneden
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesneden
  • handje vers korianderblad, fijngesneden
  • 75 gram lenteui, fijngesneden
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil. 
  2. Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes in een kom, zodat ook het sap in de kom drupt.
  3. Voeg de bonen, paprika, chilipeper, koriander en lenteui toe.
  4. Klop in een kommetje het limoensap en olie door elkaar. Voeg deze dressing toe aan de bonensalade en meng het door elkaar met een vork. 
  5. Breng op smaak met wat peper.
  6. Meng dan de sinaasappelschil erdoor en laat de salade 30 minuten staan, zodat alle smaken goed uitkomen.

Deze salade kunt u 24 uur in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje.