Thaise Groentecurry

Heerlijke curry boordevol verse groenten. Hierdoor krijgt u veel goede vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen. Groenten bevatten veel vezels. Ook vezels beschermen u tegen kanker.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine aardappel, in kleine blokjes gesneden
  • ½ kleine ui, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika in stukjes gesneden
  • 1 wortel, geschild en in stukken gesneden
  • 200 gram broccoli
  • 1 kleine aubergine in stukken gesneden
  • 1 theelepel curry poeder
  • 60 ml magere melk
  • 1 theelepel maïzena
  • 60 ml water

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een wok op middel hoge vuur, voeg de aardappelblokjes toe en bak dit 10 minuten.
  2. Voeg de uien, knoflook, paprika, wortelen en broccoli toe en bak dit totdat het geheel zacht is. 
  3. Voeg de aubergine toe en roerbak 3 minuten.
  4. Meng de curry met magere melk, maïzena en 60 ml water. 
  5. Voeg het mengsel toe aan het geheel. Laat het op middelhoog vuur staan, totdat er een dikke saus ontstaat.

Variatietips

  • Serveer het gerecht met noedels, zilvervliesrijst of tortilla’s.
  • Voeg voor een pittige smaak fijn gesneden pepers toe.
  • Strooi verse koriander of basilicum over het gerecht