Springrolls van sla

Deze snack is knapperig, gezond en lekker licht. Lekker om mee te dippen in wat sojasaus.

Ingrediënten

  • 8 bladeren ijsbergsla of rijstpapier
  • 100 gram shii-take
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel olie (eventueel sesamolie)
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • Sojasaus naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot in reepjes. Maak de paddestoelen schoon en scheur of snijd ze in repen. 
  2. Verhit de olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Voeg de paddestoelen toe als de sjalot glazig wordt. Schep af en toe om. 
  3. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper fijn en voeg deze toe aan de paddestoelen. Schep om. 
  4. Breng eventueel op smaak met wat sesamolie. Schep de koriander erdoor. 
  5. Verdeel de vulling over de slabladeren en rol ze losjes op. Zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Serveer sojasaus in een schaaltje erbij.