Springrolls van sla

Benodigdheden

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 100 gram shii-take
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie (eventueel sesamolie)
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 8 bladeren ijsbergsla of rijstpapier
  • sojasaus

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot in reepjes. Maak de paddestoelen schoon en scheur ze in repen. 
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Voeg de paddestoelen toe als de sjalot glazig wordt. Schep af en toe om. 
  3. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper fijn en voeg deze toe aan de paddestoelen. Schep om. 
  4. Breng eventueel op smaak met wat sesamolie. Schep de koriander erdoor. 
  5. Verdeel de vulling over de slabladeren en rol ze losjes op. Zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Geef er sojasaus in een schaaltje bij.

Bron: GroentenFruit Bureau