Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring en functionaliteit op onze website voor je te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Ja, ik accepteer cookiesLees meer over cookies
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden.
Pel en snipper de ui.
Kerf de tomaten aan de onderkant met een mesje in. Dompel de tomaten onder in kokend water en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. Snijd de repen weer doormidden.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui al omscheppend glazig.
Bak de paprika in ca. 5 minuten beetgaar.
Schep de sperziebonen met de tomaatstukjes en majoraan door het paprikamengsel. Voeg de wijn toe en smoor de sperziebonen in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Dit zorgt ervoor dat de alcohol in de witte wijn verdampt.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: U kunt de gele paprika vervangen door een rode of een oranje paprika. Of gebruik twee kleuren paprika.