Ratatouille

Benodigdheden

  • 1 kleine aubergine, kapje eraf
  • zout
  • 2 x 15 ml olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine groene paprika, van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
  • 1 kleine rode paprika, van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 middelgrote tomaten, van zaadjes ontdaan en grof gehakt
  • 2 kleine courgettes, in de lengte gehalveerd en in schijfjes van 1 cm dik gesneden
  • Bakspray
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Eventueel een snuf cayennepeper en/of 15 gram parmezaanse kaas, naar wens.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in dobbelsteentjes, doe ze in een vergiet, strooi zout erop en dek af met een kom. 
  2. Laat 30 minuten staan, spoel het zout eraf en droog met keukenpapier.
  3. Verhit 15 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien en paprika 5 minuten. 
  4. Voeg knoflook en tomaten toe en bak 3 minuten. Haal het mengsel uit de pan en zet apart.
  5. Verhit in dezelfde pan 15 ml olijfolie en bak de courgette 7 minuten. Haal de courgette uit de pan en voeg bij de andere groenten.
  6. Spuit bakspray in de pan en bak de blokjes aubergine 1 minuut. 
  7. Voeg de andere groenten toe, evenals de tijm, oregano, peper en eventueel de cayennepeper. Laat 5 minuten bakken. 
  8. Voeg eventueel de parmezaanse kaas toe. 

Serveer met grof volkorenbrood.