Pita pizza met geroosterde groenten

Zelfs pizza kan gezond zijn als u de juiste ingrediënten gebruikt. Deze pizza met een Griekse twist bevat een kleurrijke mix van geroosterde groenten bovenop een pitabroodje.

Benodigdheden

  • 1 grote rijpe (vlees)tomaat
  • olijfolie
  • 1 kleine knolvenkel
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 middelgrote courgette, in schijfjes gesneden
  • 2 knoflooktenen
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 2 theelepels verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 100 gram vetarme feta, verkruimeld
  • grote bakplaat (ongeveer 35x43 cm)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verwijder de boven- en onderkant van de tomaat en snijd de tomaat in 4 dikke plakken. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en plaats ze aan het ene uiteinde van de bakplaats.
  3. Verwijder de boven- en onderkant van de knolvenkel en de harde buitenste lagen. Halveer de knol en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  4. Leg de venkel ui, courgette en knoflooktenen aan de andere kant van de bakplaat. Strooi er wat zout, veel peper en tijm over. Sprenkel er wat olie over en meng door elkaar.
  5. Bak de groenten ongeveer 12 minuten. Haal dan de tomatenschijven eruit. Roer de overgebleven groenten om en bak ze nog eens 10 minuten. Roer nogmaals en bak weer 10 minuten. Haal de groenten uit de oven.
  6. Bestrijk de pitabroodjes met wat olie en strooi de feta erover. Leg de pitabroodjes in de oven tot ze warm zijn en de kaas zacht wordt (ongeveer 4 minuten).
  7. Leg de pitabroodjes op de borden. Leg op elk broodje een schijf tomaat en verdeel daarna de geroosterde groenten over de broodjes.