Mexicaanse spinazietosti

Benodigdheden

  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en in dunne ringetjes gesneden
  • 250 gram spinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 75 gram maïskorrels uit blik (afgespoeld met water)
  • 2 volkorentortilla’s (doorsnee 25 cm)
  • 75 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en chilipeper tot de ui glazig wordt. Voeg de spinazie toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Doe dan de maïs erbij en verwarm het geheel nog 3 minuten. Doe het mengsel in een kom en veeg de pan schoon.
  2. Bestrijk een tortilla met wat olie en leg deze met de geoliede kant naar beneden op een bord. Strooi de helft van de kaas erover, leg hier dan het spinaziemengsel op en strooi de rest van kaas erop. 
  3. Leg de tweede tortilla erop en bestrijk de bovenkant ook met wat olie.
  4. Zet de koekenpan weer op het vuur. Laat de tortilla-tosti in de pan glijden en bak deze ongeveer 2 minuten tot de onderste tortilla knapperig en lichtbruin wordt. 
  5. Keer de tosti om met behulp van twee borden: laat de tosti op een bord glijden, leg hier een ander bord op, druk het stevig tegen elkaar en draai het geheel om. Bak de andere kant van de tosti totdat deze ook knapperig en lichtbruin is.
  6. Leg de tosti op een bord en snijd hem in 8 parten. Serveer eventueel met je favoriete salsa of met guacamole.