Groente fajitas

Deze groente-wraps vormen een makkelijke maaltijd of snack tussendoor. U kunt de groentemix koud of warm eten. Dit gerecht zit vol met vitaminen en mineralen, inclusief de antioxidanten viamine C en bètacaroteen.

Benodigdheden

  • 2 bloemtortillas 
  • 1 eetlepel (magere) yoghurt 

Vulling

  • 1 courgette, in stukjes
  • 4 champignons in stukjes
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika, in reepjes, 
  • 1/2 groene paprika, in reepjes
  • 1 dessertlepel olijfolie
  • snufje chili poeder
  • snufje oregano
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal het avocadovlees uit de schil en doe dat in een platte schaal. Maak het fijn met een vork. Voeg wat verse peper toe en de citroensap en mix het goed door elkaar. 
  2. Doe de tomaat, lente-ui en koriander in een smalle kom en roer het door elkaar.
  3. Doe de olie in een braadpan en fruit de ui totdat deze zacht is. Voeg de knoflook en courgette toe en bak het gedurende 2-3 minuten. Vervolgens gaan de champignons, paprika’s, chilipoeder en oregano erbij. U kunt zwarte peper naar smaak toevoegen. Bak het geheel al roerend 5 minuten door. 
  4. Verwarm de tortilla wrap zoals aangegeven staat op de verpakking (meestal kan dit in de magnetron), doe de helft van de groentemix in een rechte streep op de tortilla. Doe er de helft van de salsasaus, guacamole en yoghurt overheen. Vouw de tortilla tot een pannenkoek.