Griekse gevulde groente

Benodigdheden

  • 50 gram bruine of zilvervliesrijst
  • 2 groene paprika’s
  • 2 grote tomaten
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 50 gram feta kaas
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 75 ml groentebouillon

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze daarna afkoelen in een grote kom.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Snijd de topjes van de paprika’s en de tomaten af en bewaar deze. Verwijder de pitjes uit de parika en lepel het vruchtvlees voorzichtig uit de tomaat. 
  4. Voeg het vruchtvlees van de tomaten, de ui, dille, peterselie en fetakaas toe aan de rijst. Meng dit voorzichtig met een vork. Breng op smaak met het citroensap en zwarte peper.
  5. Vul de paprika’s en tomaten met de rijstvulling. Zet de gevulde groente in een ovenschaal. Zet de dakjes terug op de groente.
  6. Giet de groentebouillon in de ovenschaal. Bak de gevulde groente gedurende 45 minuten in de oven, tot ze zacht zijn maar nog wel hun vorm houden. 
  7. Laat 10 minuten afkoelen alvorens de gevulde groente te serveren.