Geroosterde groenten uit de oven

Aardappel, zoete aardappel, wortel en sjalotjes roosteren in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht van verse groenten!

Ingrediënten

  • 250 gram winterpeen
  • 250 gram zoete aardappel 
  • 250 gram licht kruimige aardappel
  • 250 gram sjalotten 
  • 2 tenen knoflook 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • Enkele takjes verse tijm + een extra takje voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de winterpeen en aardappelen schoon (of schil ze). Snijd de penen en aardappels in middelgrote stukken, zodat ze allemaal ongeveer hetzelfde formaat hebben. Pel de sjalotten en snijd het onderstuk er af. Laat ze verder heel. 
  2. Doe de groenten in een ruime pan en giet er kokend water over. Breng opnieuw aan de kook en laat vervolgens 5 minuten op matig vuur koken, of totdat de groenten bijna gaar zijn maar nog wel een bite hebben. 
  3. Haal de groenten van het vuur, laat ze uitlekken en doe ze in een ovenschaal. 
  4. Pers of hak de knoflook grof en meng deze met de olijfolie, zout, peper en tijm in een aparte kom. Giet vervolgens het olie- en kruidenmengsel over de groenten in de ovenschaal en schep het geheel goed om.  
  5. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster in 30-35 minuten krokant gaar. Schep halverwege nog een keer om, zodat alle zijden goed kunnen roosteren. 
  6. Garneer eventueel met een takje tijm en serveer. 

​Lekker om te serveren bij kip of vis!