Geroosterde groenten

Een heerlijk bijgerecht van verse groenten!

Ingrediënten: 

  • 250 gram zoete aardappel 
  • 250 gram licht kruimige aardappel
  • 250 gram winterpeen
  • 250 gram sjalotten 
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 2-3 tenen knoflook 
  • Enkele takjes verse tijm
  • Een extra takje tijm om mee te garneren

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de winterpeen en aardappelen schoon. Indien gewenst, kunt u ze ook schillen. Snijd de aardappelen en wortelen in middelgrote stukken, zodat ze allemaal ongeveer hetzelfde formaat hebben. Pel de sjalotten en snijd het onderstuk er af. Laat ze verder heel. 
  2. Doe de groenten in een ruime pan en giet er kokend water over. Breng opnieuw aan de kook en laat vervolgens 5 minuten op matig vuur koken, of tot de groenten bijna gaar zijn, maar nog wel stevig. 
  3. Haal de groenten van het vuur, lek ze uit en doe deze in een ovenschaal. 
  4. Pers of hak de knoflook grof en meng deze met de olijfolie, zeezout en peper in een aparte kom. Giet vervolgens het olie- en kruidenmengsel in delen over de groenten in de ovenschaal en schep het geheel goed om.  
  5. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster in 30-35 minuten krokant gaar. Schep halverwege nog een keer om, zodat alle zijden goed kunnen roosteren. 
  6. Garneer met een takje tijm en serveer.