Gegrilde mediterrane groente

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde mediterrane kruiden, zoals oregano, basilicum, peterselie en selderij
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook en de kruiden.
  2. Snijd de courgette in de lengte in plakken van ca. 0,5 cm dikte.
  3. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  4. Smeer de groente aan beide zijden in met de gekruide olie.
  5. Verpak de groenten in aluminiumfolie.
  6. Leg de ingepakte groenten op het rooster van de barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  7. Verdeel de courgetteplakken over 4 borden, leg op elk bordje een halve puntpaprika en garneer met de pijnboompitjes.