Bonenschotel

Een smakelijk recept boordevol vezels!

Je kunt zelf variëren met de ingrediënten. Kies de bonen die je het lekkerst vindt. Koken is experimenteren!

Ingrediënten

  • 8 krieltjes in de schil
  • 1/2 theelepel olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngestampt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel gedroogde, gemengde kruiden (naar keuze)
  • 1 grote wortel, in reepjes gesneden
  • 400 gram kikkererwten
  • 400 gram witte bonen
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Was de krieltjes goed schoon en kook ze vervolgens 5 minuten in de schil.
  2. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de ui.
  3. Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en bak al roerende een minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en krieltjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  5. Voeg de stukjes wortel, kikkererwten, witte bonen en zwarte peper toe. Laat nog 8 minuten sudderen tot de wortel en krieltjes net gaar zijn en de saus dikker is. Roer af en toe.

Proef de saus en voeg naar smaak nog wat zwarte peper toe.