Stoofpotje met wortel en erwten

Een makkelijke en snelle variant op het traditionele stoofpotje, met lekker veel groenten.

Ingrediënten 

  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 grote wortel, in schijfjes gesneden
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • 160 gram magere rundvleesreepjes
  • 1 theelepel olie
  • 200 ml groentebouillon (met weinig zout)
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
  2. Fruit de ui in dezelfde pan. Voeg de aardappels en wortel toe en bak even mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe. Zorg dat de aardappels net bedekt zijn.
  4. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat koken tot de aardappels bijna gaar zijn.
  5. Voeg de erwten en het vlees toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat gedurende 3-4 minuten op een laag vuur doorkoken totdat de erwten gaar zijn en het vlees goed heet is.
  6. Serveer en voeg naar smaak nog zwarte peper toe.

Tip 

  • Vervang de rundvleesreepjes door bijvoorbeeld champignons of bonen voor een dagje zonder vlees.