Spaghetti bolognese met pompoen

Een variant op de Italiaanse klassieker: spaghetti bolognese. Deze volkoren variant met pompoen is een perfecte toevoeging aan het klassieke gerecht. Wist je dat er maar liefst acht pompoensoorten bestaan?

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 romatomaten
2 bospenen
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram rundergehakt
500 gram pompoen, gesneden (diepvries of koelvers)
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
400 gram volkoren spaghetti
zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Was de tomaten en snijd in blokjes. Was de bospenen en snijd in blokjes.
2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul.
3. Voeg de tomaten, pompoen, bospenen, Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. Hussel door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur gaar worden in ongeveer 40 minuten.
4. Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8-10 minuten gaar en giet vervolgens het water af.
5. Serveer de saus over een bedje van volkoren spaghetti.