Snelle pasta met tonijn en mais

Benodigdheden

  • 120 gram volkoren pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 200 gram mais uit blik
  • 1 theelepel gemengde kruiden
  • 185 gram tonijn uit blik
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • verse basilicum voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de knoflook schoon en stamp deze fijn.
  3. Was vervolgens de ui, rode en groene paprika en snijd deze in kleine stukjes. 
  4. Verhit in een hapjespan of wok de olijfolie en bak de uien 5 minuten op middelhoog vuur. Als de stukjes ui bruin worden, voeg dan de fijngestampte knoflook toe. Bak het 2 minuten.
  5. Voeg de stukjes paprika, tomaten en kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Voeg tevens de mais toe.
  7. Voeg vlak voordat u het gerecht opdient de tonijn toe. Roer voorzichtig.