Warme fruitcompote

Warm gedroogd fruit geeft aan veel zuivelproducten een heerlijk zoete smaak. Roer deze fruitcompote bijvoorbeeld door een beetje magere yoghurt als toetje, of voeg het toe aan de havermoutpap bij het ontbijt.

Ingrediënten 

  • 100 ml appelsap
  • snufje nootmuskaat
  • kwart theelepel kaneel
  • 2 kruidnagelen
  • 1 theelepel honing (optioneel)
  • 75 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld pruimen, abrikozen, appels, peren, rozijnen)
  • geraspte schil van 1/4 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm het appelsap met de nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en honing in een pan.
  2. Voeg het gedroogde fruit en de geraspte citroenschil toe en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen tot het zacht is.
  3. Voeg de compote toe aan bijvoorbeeld havermoutpap, magere yoghurt of kwark bij het ontbijt of als dessert.