Vruchtentaartjes

Benodigdheden

  • 4 vellen filodeeg
  • 15 gram boter
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram cranberry’s 
  • 100 gram moesappel, bijvoorbeeld Goudreinet, in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel lichte appelstroop
  • 1 eetlepel heet water
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 160º C.
  2. Strijk met een kwastje wat boter over een vel filodeeg, leg er nog een vel op en herhaal dat zodat u 3 lagen op elkaar heeft. Snijd het filodeeg in vierkantjes van circa 10 cm.
  3. Beboter een muffinvorm en leg een vierkantje deeg in een vormpje. Herhaal dit totdat u 8 vormpjes heeft. Verdeel het fruitmengsel over het deeg, vouw de randen een beetje naar binnen.
  4. Bak dit in de oven gedurende 7-8 minuten totdat het deeg krokant is. 
  5. Bestrooi met poedersuiker en serveer koud of warm, naar wens.