Taartjes met appel en rozijnen

De geur van appel en kaneel doet vaak al denken aan de Kerst.

Deze feestelijke taartjes zijn geschikt als tussendoortje of dessert. Met minder calorieën, vet en suiker dan kant-en-klare gebakjes.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel margarine (gesmolten)
  • 80 gram rozijnen
  • 1 middelgrote appel (Goudreinette), geschild en in kleine blokjes gesneden
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel warm water
  • 4 bladen filodeeg (vers of uit de diepvries)
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Laat de bladen filodeeg ontdooien als je de diepvriesvariant hebt gekocht.
  2. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  3. Vet een muffinvorm in met een klein beetje gesmolten margarine.
  4. Meng de stukjes appel, rozijnen, kaneel, siroop en warm water in een kom. Zet even weg.
  5. Doe een beetje gesmolten margarine in het midden van een blad filodeeg. Vouw de kortste uiteinden naar het midden, zodat ze elkaar overlappen en vorm een rechthoek met drie deeglagen. Snijd het deeg in ongeveer twee gelijke stukken van 10 cm.
  6. Doe de stukken filodeeg in het muffinblik totdat je acht bakjes met deeg hebt.
  7. Verdeel het fruitmengsel gelijkmatig over de bakjes. Krul de randen deeg van de bakjes een beetje omhoog, zodat het mengsel tijdens het bakken goed op zijn plaats blijft.
  8. Bak ze 7 á 8 minuten in de oven totdat het deeg knapperig is.
  9. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm of koud.