Perenschuimpjes

Benodigdheden

  • eiwitten van 4 eieren, op kamertemperatuur
  • snufje maïzena
  • snufje zout
  • 30 gram + 1 eetlepel bruine suiker
  • 240 ml water
  • 240 ml vers sinaasappelsap (zonder vruchtvlees)
  • 2 kruidnagels
  • 4 rijpe peren (geschild en doormidden gesneden)
  • 8 theelepels geschaafde pure chocolade

Bereidingswijze

Schuimpjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de eiwitten, maïzena en zout in een kom. Klop het eiwit met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid ongeveer 1 minuut, tot het ei gaat schuimen. Voeg de 30 gram suiker toe, ondertussen mixend op volle snelheid. Blijf 6 minuten mixen tot er stevige punten ontstaan.
  3. Schep het mengsel in rondjes van ongeveer 8-10 cm. Bak ze 1 uur in de oven. Doe de oven dan uit maar laat de schuimpjes staan. Laat ze 12 uur in de oven staan en doe ondertussen de deur niet open.

Peren:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Verwarm de oven voor Meng het water, sinaasappelsap, 1 eetlepel suiker en kruidnagels in een ovenschaal. Leg dan de gehalveerde peren erin.
  3. Pocheer de peren in de oven tot ze zacht worden. Haal de peren dan uit het sap. 
  4. Doe elke halve peer in een schaaltje en leg er een schuimpje op. Rasp er dan chocolade overheen als garnering (ongeveer 1 theelepel per bakje).