Peer- en cranberrymuffins

Benodigdheden

  • Bakspray
  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram volkorenbakmeel
  • 125 gram + 15 gram havervlokken
  • 125 gram + 15 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 12 gram bakpoeder
  • 4 gram baksoda/natriumbicarbonaat
  • 4 gram zout
  • 15 gram kaneelpoeder
  • 125 ml magere/halfvolle melk
  • 60 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 15 ml vanille-extract
  • 1 groot ei, licht geklopt
  • 4 halve peren uit blik (op eigen sap), uitgelekt en in plakjes (kan vervangen worden door 2 verse, maar zeer rijpe peren)
  • 70 gram gedroogde, ongezoete cranberry’s
  • 15 gram geroosterde zonnebloempitten
  • 15 gram geroosterde pompoenzaden

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200° C. Leg 8 papieren muffinvormpjes in een muffinvorm en bespuit ze licht met bakspray. 
  2. Meng in een kom bloem, meel, 125 gram havervlokken, 125 gram suiker, bakpoeder, baksoda, zout en kaneelpoeder.
  3. Meng in een andere kom de melk, boter, vanille-extract en ei. Voeg dit mengsel bij de droge bestanddelen en meng alles. Voeg de peren en de cranberry’s toe. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Doe de pompoenzaden, zonnebloempitten, 15 gram havervlokken en 15 gram basterdsuiker in een blender en meng tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit over de muffins.
  5. Bak de muffins 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn en een satéstokje, gestoken in het midden van een muffin, er weer droog uitgehaald kan worden. Laat 5 minuten afkoelen. Serveer warm.