Pannenkoekjes met banaan

Deze pannenkoekjes zijn snel te maken en makkelijk voor te bereiden. Eet ze als ontbijt of als lunch; zowel warm als koud erg lekker.

Ingrediënten 

  • 1 grote banaan, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 eieren 
  • ¼ theelepel gemalen kaneel 
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • Zonnebloemolie om in te bakken 
  • Griekse yoghurt (0% vet)
  • Klein bakje blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Doe de stukjes banaan in een mengkom en prak het fijn tot een gladde massa. Gebruik een vork of een aardappelstamper.
  2. Voeg de eieren toe en roer het met een vork tot een beslag.
  3. Voeg het bakpoeder toe en meng goed.
  4. Voeg een beetje olie aan een koekenpan toe en warm de pan op. Doe een eetlepel beslag in de pan. Er kunnen ongeveer 3-4 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Houd voldoende ruimte tussen de pannenkoekjes. 
  5. Bak ze in 2-3 minuten goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal tot het beslag op is. 
  6. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden en serveer met een eetlepel Griekse yoghurt en bessen.