Muffins met banaan en dadel

Trek in een zoet tussendoortje of toetje? Probeer dan eens dit recept. Deze muffins zijn verrassend makkelijk te maken.

Ingrediënten 

  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram ontpitte dadels, in stukjes gesneden
  • 3 rijpe bananen, gepureerd
  • 1 ei
  • 175 ml magere melk
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pak een muffin bakblik voor 12 muffins en vul deze met 12 papieren muffin cups.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en meng (of mix) deze goed totdat een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag vervolgens over de 12 muffin cups.
  4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat de muffins gerezen en gaar zijn.

Tip! Om gemakkelijk te controleren of de muffins gaar zijn, kun je het beste met een satéprikker in een muffin prikken. Komt de prikker er schoon en droog uit? Dan zijn de muffins klaar om uit de oven te halen. Geniet ervan!